6 Haziran 2014 Cuma

Linkedin 101: Linkedin Profili Hazırlama

Eveet, iş hayatının artık vazgeçilmez bir platformu olan Linkedin'i bilmeyenler varsa, onlar için çok üzgünüm. Sanırım profesyonel hayatta çok fazla varlık gösteremeyecekler! Ama aranızda bilip de nasıl etkili kullanabilirim diyenler varsa, işte doğru yerdesiniz!



260 milyon üyesi olan Linkedin'de öne çıkmak hiç kolay değil. Ama şansımıza ülkemizde Linkedin modası başlayalı çok olmadı (ama az da olmadı hani, biraz geç kaldınız da diyebiliriz ama neyse)

Hala çoğu kişi burayı özgeçmiş niyetine mi kullanacak, yoksa Twitter muamelesi mi yapacak tam bilemiyor. Eminim yine birçoğu Linkedin üzerinden çıkan iş ilanları olduğunu da bilmiyor.
Linkedin'deki ilanlarda avantaj sahibi olmanızın bir sebebi de bu, çünkü ilanlara başvuranların sayısı diğer platformlara göre oldukça az. (Bu demek oluyor ki başvurduğunuz şirket gerçekten de özgeçmişinizi okuyacak, her seferinde süzgece takılmayacaksınız)


Linkedin profilinizin özgeçmişiniz gibi uzun olmasına gerek yok, önemli noktaları anlatarak insanları sıkmadan bütün profili okutmanız lazım. Ayrıca Twitter gibi de kullanılmıyor, yani her beğendiğinizi ya da aklınıza geleni paylaşmak zorunda değilsiniz (hatta mümkünse paylaşmayın)

Uzun olmasına gerek yok ama yine de bütün boşlukları kısaca da olsa doldurmaya çalışın. Özellikle profil fotoğrafınız, güncel durumunuz, yaşadığınız şehir, çalıştığınız şirket ve pozisyonunuz, okuduğunuz okul... Bunların hepsi çok önemli ve yazılması gerek.

Bir de çok rica ediyorum bütün profili BÜYÜK HARFLERLE yazmayın, okuması çok zor ve göz yoruyor. Ama tabii ki bu demek değil ki hepsini küçük harflerle yazın. Büyük/küçük harf dağılımına dikkat edip, göze hoş görünen kibar bir şekilde yazarsak profilimize bakanlar yazdıklarımıza zaman ayırıp okuyabilirler!

Aradaki farkı gören bir tek ben değilimdir umarım!
Linkedin anlat anlat bitmeyen bir platform (hakkında koca koca kitaplar bile çıktı!), bu yüzden tek bir yazıda değil de bir yazı dizisi şeklinde daha yararlı olacağını düşündüm. (iyi düşünmüşüm bence, hadi bakalım)

Profesyonel hayat bekle bizi geliyoruz!

Yazı dizisinin devamı için:

Linkedin 101: Profil Fotoğrafı

Linkedin 101: İletişim Bilgileri, Özet ve Gizlilik Ayarları

Linkedin 101: Deneyim, Eğitim ve Yetenekler

Linkedin 101: İş Bulma ve Püf Noktaları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder