7 Haziran 2014 Cumartesi

Linkedin 101: Profil Fotoğrafı

Linkedin profilinizin en önemli kısımlarından biri de profil fotoğrafınızdır. İnsanların profilinize girmeden ya da girer girmez ilk gördükleri şeyin resminiz ve çalıştığınız şirket/ unvan olduğunu düşünürsek ilk izlenim için düzgün bir fotoğraf şart!

Eğer ki Bill Gates değilseniz lütfen böyle bir fotoğraf kullanmayın! Ama sakın şirkete giriş evraklarınızda vermiş olduğunuz o sıkıcı vesikalık fotoğrafınızı da koymayı aklınızdan geçirmeyin!

Aslında şapkayı çıkarsa, bir de kameraya baksa çok ideal bir bilgisayar mühendisi fotoğrafı elde edicez biz sıradan insanlar için!
Linkedin profil fotoğrafı sizi profesyonel gösterecek ama aynı zamanda sıkıcı ve nemrut bir insan olmadığınızı ima edecek bir fotoğraf olmalı (bu nasıl tanım arkadaş, alt tarafı bir fotoğraf demeyin; üşenmeyin ve üzerine düşünün) Üzerinizde şık bir kıyafet ve samimi bir gülüşle istediğiniz kareyi yakalayacağınıza hiç şüphem yok!

Son dönemde özellikle erkeklerde bi smokinli fotoğraf koyma modası var (kadınlar için de yine bir davet-ya da düğün mü desek- fotoğrafları az da olsa mevcut), şahsen bunu biraz abartı buluyorum. En azından gerçekten önemli bir yönetici değilseniz ve smokini sadece arkadaşınızın düğününde giyiyorsanız kullanmayım derim.

Her smokin giyen James Bond olsaydı, ohooo! Demem o ki biraz daha mütevazı mı olsak acaba?!
İstisna yapılabilecek bir grup, işe takım elbiseyle gitme zorunluluğu olmayanlar. Kimler mesela? Ajans çalışanları ya da yazılımcılar olabilir.. Bu arkadaşlar takım elbiseyle ellerini önünde kavuşturup poz verirlerse biraz komik olabilir! Ama her gün işe gittikleri salaş kıyafetleri tabii ki de önermiyorum. Siz en iyisi kendinizi beğendirmek istediğiniz bir kıza/erkeğe nasıl görünmek istiyorsanız öyle giyinin ve o arkadaşı düşünerek de gülümsemeyi başarabilirseniz inanılmaz bir profil fotoğrafı yakalayabilirsiniz!

Diğer ufak ipuçları:

--> Boydan fotoğrafınız yerine yüzünüz ya da üst bedeninizin göründüğü yakın çekim fotoğraflar daha etkili olacaktır. Yakın çekim fotoğraflar profilinize bakanların sizinle bağ kurabilmelerini sağlar.

--> Tabii ki fotoğrafınızı çekecek kimseniz yoksa kendi kendinizin fotoğrafını çekebilirsiniz. Ama profesyonellik açısından fotoğrafa bakınca selfie gibi görünmemesi gerek! Siz en iyisi bi arkadaşınızı ayartın da sizin kişisel fotoğrafçınız oluversin bikaç saat (eğer kafayı takıp inanılmaz bir Linkedin profili yapıcam diyorsanız fotoğraçıya gitmeyi de düşünebilirsiniz, yurtdışında ciddi ciddi profesyonel yardım alanlar var bu konuda)

--> Partide, sahilde, teknede, evde koltukta çekilmiş fotoğraflarınızı koymayın!
Yanlış bir örnek isteyenler, buyurun!
--> Düşük çözünürlükte, karanlık, yamuk vs. fotoğraflar bu profili hazırlamaya hiç özen göstermediğinizi ve yaptığınız işleri üstünkörü yapıp geçtiğinizi ima eder!

--> Arka planın sizi gölgede bırakmasına izin vermeyin, aynı zamanda arka planla aynı renk giyinip de kendinizi yok etmeyin. Çok karışık olmayan bir arka plan ideal. İsterseniz düz ama renkli ya da uygunsa çalışma ortamınızı gösteren bir fon kullanabilirsiniz. Profesyonelliğinizi kaybetmeden yaratıcılığınızı konuşturun!

--> Fotoğrafta uzaklara, havalara, yerlere bakmaktansa kameraya bakın, böylece profilinizi inceleyen kişi sizinle daha rahat bağ kurabilir.

Özet: Kendi sektörünüze uygun olacağını düşündüğünüz, SİZİ ön plana çıkaran, abartıya kaçmayan ama sıkıcı da olmayan samimi bir profil fotoğrafı mükemmel olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder