30 Mayıs 2014 Cuma

Sorunlu Şirket Kültürünün 10 İşareti

Amaan şirket kültürü de neymiş canım, iş güzel olsun parası da iyi olsun gerisi boş! diyenlerden misiniz? Öyleyse bu huyunuzdan bir an önce vazgeçmenizi öneririm! Mutluluğunuz açısından içinde bulunduğunuz şirketin kültürü ile uyum sağlamanız çok önemli. Defalarca söylediğim gibi mutsuz olduktan ya da zamanınız olmadıktan sonra o paraları ne yapacaksınız?


Bu yüzden bundan sonraki iş görüşmelerinizde sizin de şirkete soru sorarak onları tanımanızı tavsiye ederim. Şirket kültürlerini sorun bakalım, onlar nasıl tanımlıyorlarmış? Hep siz mi anlatacaksınız, biraz da onlar konuşsun!

Pekiii tehlike çanlarını çaldıran bir şirketi nasıl anlayacaksınız? Tabii ya soru sormak yetmez, gözleriniz fıldır fıldır olmalı şirkete girdiğinizde, toplayacağınız her bilgi/gözlem karar sürecinde çok işinize yarayacak! Uzak durmanız gereken işaretler konusunda Shane Atchison'ın Forbes dergisinde çıkan 10 maddesini özetleyeceğim; eğer ki bu maddelerden 5 ya da daha fazlası tek bir şirket için karşınıza çıkıyorsa yol yakınken kararlarınızı gözden geçirin derim.

1-Şirket kültürü hakkında böbürleniyorlar: Eğer ki şirket ne kadar eğlenceli, inanılmaz bir ortam olduğunu üstüne basa basa vurguluyorsa bir durup düşünmek gerek. Neden anlatırken bu kadar abartıyor bu arkadaş? Yoksa sadece lafta çalışan memnuniyeti var da şirkete girince işin rengi birden değişiyor mu??

2- Ortam çok dağınık: Evet, mülakata girerken öyle stres yapıp da havalara bakınmayın. Görebildiğiniz her yeri inceleyin (tabii rahatsız edici olmadan mümkünse). Koridorlarda kutular, koliler, darmadağınık sandalyeler, masalar göze çarpıyorsa çalışanlar koyvermiş gitmiş demektir. Ve çalıştığı yeri toplamaya bile gerek duymayıp o şekilde devam eden çalışanın motivasyonu düşük demektir. Acaba neden?


3- Sadece üst düzey yöneticilerin ofisleri var: Evet, bu sık sık karşımıza çıkan bir sorun. Tek başına o şirketten uzak durmanız için bir sebep olmasa da yine de listenize bunu da eklemelisiniz. Eğer sadece üst yönetimin ofisleri var ise ve çalışanlar küçük kubiklerin içinde yaşam savaşı veriyorsa burada belirgin bir hiyerarşik düzen var demektir. Kendinizi ifade etmeniz ya da kariyerinizde ilerlemeniz daha zor olabilir.

4- Şirket hakkında hiç bahsetmeyen yetkililer: Mülakatı yaptığınız kişilerin böbürlenmesi kadar şirketten hiiiiç bahsetmemeleri de çanları hareket ettirmeli. Hep sizinle ilgili soru soruyor ama hiç şirket hakkında bilgi vermiyorsa, belki de verilecek güzel bir bilgi yoktur?

5- Liderler kültürün göstergesidir: Tabii ki sizi şirketin CEO'su ile görüştürmeyecekler ama bir şirketin üst yönetimi o şirketin kültürünü çok iyi yansıtır. Şirket kültürünü şekillendiren kesim olduğu için bu yöneticilerin hal ve tavırları çok şey açıklar. Ee peki bizzat tanışamıyorsak ne yapacağız? Tabii ki internetten kendilerini araştıracağız (hep onlar mı bizi araştıracak değil mi ama) Mesela önceki röportajları, haberleri bulup bakabilirsiniz, kişi hakkındaki ilk izleniminiz o şirkette mutlu olup olamayacağınızı anlamanızda yardımcı olacaktır.

6- Yetkili kişi "Mükemmeliyetçilik" hakkında konuşup duruyor: Tabii ki bütün şirketler çalışanın işini çok iyi yapmasını ve daha çok kar etmeyi ister. Ama görüşmeyi yapan kişi sürekli mükemmeliyetçilikten bahsediyorsa, şirket çalışan üzerinde baskı kuruyor olabilir. Fazla zorlayıcı, imkansızı isteyen ya da hiçbir şeyi beğenmeyen yöneticilerle karşılaşabilirsiniz, aman dikkat!

7- Bir gariplik var: Evet tam olarak ne olduğunu bilmiyor ama bunu hissediyor olabilirsiniz. Normal bir şirket ortamında hafif bir uğultu olur, bazı kişiler ayakta dolanıyor, bazıları da birbirleriyle iki çift laf ediyor olur. İnsanlara şöyle bir göz gezdirip kendinize sorun "genel olarak mutlu görünüyorlar mı?". Robot çalışanların olduğu bir şirkette çalışmak istemeyenler için çok önemli bir gözlem!


8- Şirket Değerleri / Şirket Vizyonu duvarda asılı duruyor: Shane'ciğim demiş ki eğer böyle bir yazıyla karşılaşırsanız hiiiç mülakatla fln uğraşmayın, en yakın çıkıştan çıkın! Doğru söze ne denir !!

9- Saat 5/6 olmuş ama herkes hala harıl harıl çalışıyor: Mümkünse mülakat saatinizi mesai bitimine yakın bir zamana alın, böylece çok iyi bir gözlem fırsatı yakalamış olursunuz. İyi bir şirkette mesai bitimine yakın insanlar işlerini toparlamaya başlar, birkaç tanesi çıkar vs. Eğer ki böyle bir durum yoksa, şirket iş-özel hayat dengenizi alıp götürüyor olabilir.

10- Yetkili size sormak istediğiniz bir şey var mı der ise şu soruyu sorun: "Çalışma arkadaşlarınızla akşam 5/6dan sonra ne kadar zaman geçiriyorsunuz ve neler yaparsınız?" Cüretkar bir soru gibi görünebilir ama aslında çok şeyi açığa çıkaracak bir soru. Hem zaten isim ya da detay istemiyorsunuz, nasıl ki onlar size hobilerinizi soruyorsa siz de bu soruyu kibarca sorabilirsiniz. Doğru cevap işten çıkınca bazen bi yerlere uğruyoruz, spora vs gidiyoruz gibi cevaplar. Yanlış cevap ise işle ilgili olan her şey. Tabii ki arada işle ilgili konularda konuşur, mesai yaparsınız ama bunu tipik bir etkinlik gibi anlatan şirketlere dikkat!

Evet, benim tavsiyem bu listeyi özümseyip her mülakat sonrası maddelerden kaçı var kontrol etmeniz..


Not: Aranızda hala tek karar merciinin şirket olduğunu, sizin seçme şansınız olmadığını düşünenler varsa kurtulun artık şu histen, siz de kendi seçimleriniz konusunda seçici olmalısınız ki doğru kariyer basamağına basabilesiniz! - "yaş tahtaya basmak" deyimimizi hatırlatırım (atasözleriyle derdini anlatan amcalar gibi oldum gerçi ama idare edin artık)

Kaynak: 10 Signs That a Company Has a Serious Culture Problem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder