21 Haziran 2014 Cumartesi

İşten Uzatmalı Ayrılık

İşten ayrılma da sevgiliden ayrılmaya benzer, eğer ki işi çok uzatırsanız olaylar büyük ihtimalle çirkinleşecektir!

Hep diyorum ya mümkünse işten iyi ayrılın, insanlarla aranız bozuk gitmeyin diye, işte bazen bunun ayarı kaçabiliyor. İşten tabii ki de iyi ayrılmak çok önemli ama bu süreçte kararlılığı korumak, prensipli ilerlemek çok daha önemli.

Diyelim ki istifanızı verdiniz, artık daha da gelmem deyip ertesi gün işe gitmemek hoş bir davranış değil tabii ki. Sonuçta kendinize saygınızdan dolayı işleri yarım bırakmamak gerek. Zaten yasal süreler de mevcut ama bu konuşarak kısaltılabilir ya da uzatılabilir. Her şeyin başı iletişim, değil mi ama?!

Ama demem o ki iletişimin dozunu da çok kaçırmayın! İşlerinizi düzene koyup bırakabileceğiniz tarihi kafanızda netleştirin ve açık açık baştan konuşun. Mesela "dur şu süreç de geçsin, dur bu yaz sezonunu da geçirelim" "hadi biraz daha uzatalım bu çıkış süresini de şunları da bitir, bak burası da yoğun zaten. İlk seferde tamam dediniz ama, sonra "haaydii bi daha"lara başlarsanız sonu gelmeyebilir.


Ya da mesela yerime biri bulunana kadar devam edicem derseniz bilin ki karşı taraf zaten adamım hala yerinde duruyor diye bu arayışı aheste aheste yapacaktır. Siz de bekler durursunuz ha bugün ha yarın diye. Ondan sonra bir gün tepeniz atar yarı yolda çekip gidersiniz iki taraf da sinirli ve mutsuz olur böylece.

Siz en iyisi mi süreyi çok uzatmadan yollarınızı ayırın. Bazen karşılıklı iyilik yapmak olarak başlanan süreç, istifa etmiş olduğunuz halde zorla işe gelmenizle ve zaten sorumluluğunuz olmayan bir şeyleri bitirmeye uğraşarak geçebilir ve siz iki arada bir derede bir bakmışsınız aylarca orada kalmışsınız.

 Diyeceğim o ki bunun sonu yok, hazır iki taraf da ayrılığı kabullenmişken o tarihi sakın ola ki ileriye atmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder