17 Ocak 2013 Perşembe

Özgür Willy

Bu şirkette bugün bile çalışıyor olmamın sebeplerinden biri de yöneticimdir herhalde. Bana sorumluluk veren, destekleyen, hata yapa yapa öğrenilebileceğini çözmüş muhterem bir kişilik. Yalnız her kadı kızında da olduğu gibi bizimkinin de bir kusuru var: Kendisi tam bir Özgür Willy!

Adam şirkete gelmeyeceğini kimseye söylemiyor bildiğin. Bir değil, iki değil. Kendi içinde bağımsızlığını ilan etmiş, adeta bir Don Draper.


Örneğin bugün; bendenize bir önceki akşam tam çıkarken sabah olmayacağını söyleme lütfunda bulunan Özgür Willy'mizi  genel müdürden, şirketin sahibinden tutun da alt çalışanlar (benim gibi modern köleler diyelim) arıyor çünkü adamın gelmeyeceğini bilen yok. Hadi sabahtan idare ettim, öğleden sonra gelecek dedim. Kimse neden, nerede diye sormasın diye neler neler... Eee, öğlen geldi geçti, Özgür Willy açıldığı okyanustan dönemedi bi türlü. Tabii genel müdür tekrar arıyor soruyor. Bende bu sefer gevelemeye başladım, vee beklenen soru geldi:
Genel Müdür: Nerde, hiççç mi gelmedi bugün?
Capitella: Yani, evet gelmedi. Ama az önce maillerine cevap vermeye başladı (evet her neredeyse bilgisayarını da açmış paşam, mail yazıyor ama ne nerede olduğunu açıklayan bir şey ne de bugün hiç gelmeyeceğini belirten bir cümle var!) Arayım isterseniz ben bi.
Genel Müdür: Yok tamam ben ararım.

Bu ve buna benzer gevelemelerimle adamın arkasını kollamaya çalışıyorum ama elimde malzeme yok ki, bir ipucu bir şey olsa ordan alıp yürücem ama yok. Neyse yapabileceğim en mantıklı şeyi yaparak mail atıyorum kendisine siz bugün gelmiceksiniz herhalde, insanlara nası bişi dememi isterdiniz temalı ve bir günü daha Özgür Willy'nin nerede olduğunu çok merak ettirmeden geçirmeyi başarıyorum.

(Sonuç: merak etmeyin Özgür Willy'nin şirket içindeki kredisi çok yüksek, ona bişi olmaz)

2 yorum:

  1. Bloğunu yeni keşfettim. Tüm yazılarını teker teker okuyacağım.
    Çok keyifli ve sıcak bir blog.
    Keşke bu kadar geç kalmasaymışım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe çok teşekkürler :) aynı dertten muzdarip insanlara ulaşabilmiş olmak çok güzel ;)

      Sil