15 Temmuz 2013 Pazartesi

Şirketteki Yaprak Dökümüne Tanıklık Etmek

İşte bu gerçekten karışık bir duygudur, hele de işe yeni girdiyseniz!

İşe girdiğimin 3. ayında şirketten biri ayrılmıştı. Sonra biri daha, ve biri daha, sonra biri daha! İlkinde tabii kendinizi normal hissediyorsunuz (ne de olsa iş hayatı herkes iş değiştirebilir). Ama ne zaman 1 senelik çalışmanızla şirketin eskileri arasındaki yerinizi alıyorsunuz, o zaman kafada çanlar çalmaya başlıyor. İşte batan geminin malı gibi hissettiğiniz an o an!

Şu arkadaki mavili olurum anca ben, şimdi düşcek ve çizgiyi bile geçemicek


O andan itibaren 1 senelik tecrübenizle oranın gediklileri gibi davranmaya başlıyorsunuz. Böyle yeni gelenlere cool tavırlar, şirketi beğenmeyen ama çok da umursamayan söylemler. "Yaa işte bunlar da böyle", "Zam mı?Zam falan yapmazlar yaa" "Valla bu dönemde pek izin vermiyorlar, ama sen bi şansını dene tabii çok istiyorsan"

Çok eski çalışanlar gider, sizden sonra gelen çalışanlar gider. Dünya döner, değişir. Hiçbir şey aynı kalmaz. Sizin dışınızda! Sanki biri sizi olduğunuz yere çivilemiştir, etrafınızdaki her şey hareket halindeyken siz sabit beklersiniz. İşten ayrılmayı düşünürsünüz ama yapamazsınız ve neden yapamadığınız hakkında hiçbir fikriniz de yoktur. Şirkette bir şeyleri düzeltmeyi düşünürsünüz, ama sonra vazgeçersiniz, her şey olduğu gibi kalır.

Velhasıl tebrikler, zamanı durdurmayı başardınız!

Bu resmi de sırf renk olsun, biraz içimiz açılsın diye koydum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder