1 Mayıs 2013 Çarşamba

Kariyer Baştan Başlanabilen Bir Şey Midir?

Kariyer dönüp dönüp baştan başlayabileceğiniz bir şey midir? İçinizden kim başa dönmek ister ki dediğinizi duydum şuanda :) Ama düşünecek olursanız, şu hayatta kaç kişiyi tanıyorsunuz ki birkaç senelik kariyerini çöpe atmaya kıyamamış ve 15 senesini o işte, meslekte geçirmiş? Epeyce tanıdığınızı düşünüyorum, ki ben tanıyorum.

Yani biraz gözü kara olacaksın bu hayatta! Yeri gelecek 5 senelik kariyerini bırakıp yeni baştan başlayacaksın. Çünkü 10 sene sonra kimse geriye dönüp baktığında ömrünün çoğunu istemediği bir işte, sevmediği bir ortamda geçirmiş olmak istemez değil mi? Hayal etsenize bir gün 45 yaşındasınız ve 20 senedir yaşadığınız birebir aynı bir çalışma gününde acaba zamanında işi bıraksaydım ve farklı bir şeyler deneseydim nasıl olurdu diye düşünüyorsunuz. Oysa ki bunu düşünmek yerine 20 sene önce yapmanız gerekirdi. En azından deneyip görürdünüz.

Hayalinizdeki iş için sağdan sağdan, çaktırmadan, bir sonraki çıkıştan çıkın lütfen!

Her şey gibi kariyer için de en güzel çılgınlık zamanları gençlik yılları. Henüz aile kurmadan, çoluk çocuğa karışmadan, illa bi ev alıcam diye gereksiz tutturmalara girmeden hemen önceki o gençlik başımda duman kafasındayken risk aldınız, aldınız. Yoksa hoşgeldin yitip gidecek olan 20 sene!

Peki ben bunları niye anlatıyorum? Böyle yazıyorum da yazmakla oluyor mu? Peki 1 aydır neden yazmıyorum? İşte bütün bunların kilit cevabı: Kariyerimde birşeyleri değiştirmek için çabalıyordum. Beni farklı bir yola sokabilecek bir arayış içinde bazı sınavlara hazırlanıyordum. (Sonradan birileri çıkıp da yazılarında atıp tutuyon da sen napıyon gerçekte demesin dimi ama :)) Sizler için önerdiğim bütün formüller bizzat denenmiş olarak karşınıza sunulmuş ya da sunulacaktır, merak etmeyin :)

Peki hazırlandım da noldu? Dürüst olmak gerekirse çok da başarılı bir sonuç elde edemedim. (Keşke bu bi Hollywood filmi olsaydı sonunda kesin başarılı olmuş olurdum, gerçek hayat çok can sıkıcı gerçekten de) Hedefim çok başarılı bir sonuç olsa da, bunu alamadım diye şu anki kariyerime razı mı olacaktım peki? Hayır, elimdeki ortalama sonuçtan kendime güzel bir başlangıç çıkarma peşindeyim. Bazıları bu durum için umut fakirin ekmeği de diyebilir tabii, ki bence oldukça yerinde bir tespit :)

İşin özü ben şu önümüzdeki birkaç yıl içinde kendime bir arayış içinde olmaya, ömrümün çoğunu sevdiğim bir işte geçirmeye gayret edeceğim. Ya siz?

Not: I'm back! Kariyerimdeki çalkantılar için takipte kalın!

Not 2: Hepimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun millet :)


2 yorum:

  1. Bende sıfırdan başlamak istiyorum.. Çok şey denemek istiyorum ama girişim yok, cesur olamıyorum bu konuda..Sıkıcı bir durum..

    Sizin sonucunuz umduğununz gibi olur umarım, hayat size güzelliklerini en kısa zamanda sunar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de bazen çok düşünmeden sadece kendimiz için hareket etmemiz gerek, ancak o zaman cesur olabiliyoruz! Sadece denemiş olmak için bile denemeye değer diye düşünüyorum :)

      Sil