28 Şubat 2013 Perşembe

İşten Ağız Tadıyla Laf Sokarak Ayrılamamak

İtiraf edelim, hepimiz ara ara işteyken hayallere dalıp nasıl istifa edeceğimizi bütün detaylarıyla kurmuşuzdur. Hatta işinde mutsuz olan bazılarımız bunu iki günde bir yaparak olayı abartabilirler! Bu kurulan senaryolar ise genelde çok havalı olur. Hiç öyle mütevazı bir istifa değildir, neden? Aaa çünkü size öyle bir istifa yakışır mı hiççç? O kadar kahrını çektikten sonra tabii ki en azından gidişiniz muhteşem olmalı! Genelde bu senaryolarda öyle bir laf edersiniz ki karşıdakinin diyecek hiçbir şeyi yoktur ve siz o anda lafınızı söylemiş, çantanızı almış kapıdan havalı bir çıkış yapmışsınızdır bile! (güzel olmaz mıydı ama)

Bazılarımızın hayalinde bu şekilde de gerçekleşebilir olay!
Ama şimdi bunu pratiğe dökmeye kalktığınızda uygulamada büyük problemler çıkıyor. Bir kere kabul edelim ki siz haklı da haksız da olsanız o ofisten kötü ayrılma gibi bir lüksünüz yok (şimdi buraya dikkat!, senaryolarda düşünmek istemediğiniz bir kısma dikkat çekmek üzereyim) Çünkü bu sizin hayattaki son işiniz değil ve siz yeni işler bulmak zorundasınız. Ve bilin bakalım yeni iş görüşmelerinde size soracakları soru ne? Ayrıldığınız işinizden arayabileceğimiz, size referans olacak biri var mı?

Böyle not yazmak da havalı olabilirdi belki!
Hadi bakalım, bak noldu şimdi. O havalı çıkış bir anda söndü işte. İstediğiniz kadar haklı bir sebepten ayrılmış olun, iş görüşmenizdeki adam bu detaylarla ilgilenmeyecektir çünkü zamanı yok zaten; size 10 dk fln ayırabilir maksimum. Referans var mı yok mu? Bütün mesele bu. Sen kötü ayrıldık dediğinde de belki senin haklı olduğuna inanacak ama yine de risk almayıp, referansla gelmiş, eski işinden iyi ayrılmış bir adayı tercih edecek.

Gerçekler acıdır arkadaşlar! Bu aynı mutlu sonla biten masalların sonrasında neler olduğunu düşünmediğimiz gibi bişi. Külkedisi ve prens evlendi ama bakalım mutlular mı, evlenmeden oturup bir çay içmişlikleri bile yok, geçirdikleri tek baş başa zaman müzik eşliğinde 3 dk dans etmeleri! Mutlu sondan sonra mutlu mu oldular sizce?

Velhasıl kelam, bu aralar kurduğum bu senaryolardan sonra hep aklıma bu referans işi takılıyor. Ağız tadıyla hayal bile kuramaz hale geldim! Geldim de ben ne zaman böyle oldum hiç bilmiyorum.


1 yorum:

  1. Çok iyi bir yazı olmuş :) daha öğrenciyim iş filan ilgilenmiyorum ama elbet ilgilenicem bu blogu kaybetmicem asla :))

    YanıtlaSil