14 Temmuz 2014 Pazartesi

Maillerdeki Subliminal Kapanış Cümleleri

Mail yazmak bir sanattır. Maili bitirmek ise o sanatın en incelikli icra edildiği yerdir!


İş hayatında gece gündüz demeden sizi mailleriyle rahatsız eden arkadaşa "arkadaşım sen niye gidip biraz sosyalleşmiyorsun yaa" yazamadığınıza göre bu mesajı subliminal olarak o maile yedirmeniz lazım. Şansınız da varsa karşıdaki mesajı alıp yoluna devam edecektir!

Mesela mesai saatinin bitimine yaklaşırken projenin son durumu hakkında saçma sapan sorular gönderen yönetici/müşteriye cevabın sonunda yazılan "İyi akşamlar" kalıbı "bak saat 6 oldu, ben eve gidicem sen de yavaştan git artık bence!" anlamındadır.

Yine aynı şekilde yönetici/müşteri mailinin sonunda "İyi çalışmalar" yazarsa "Yok öyle mesai bitti miydi alır başımı giderim filan. Bak ben çalışıyorum, sen de paşa paşa maillerini kontrol edip cevap vericeksin bana" demektir. Ama biraz insaflıysalar "İyi akşamlar" diyerek "Köftee, hadi yine iyisin! Azat ediyorum seni yarına kadar!" mesajı verebilirler!

Yine aynı şekilde Cuma akşamı atılan "adeta dünyanın en acil işi!" temalı maile "İyi haftasonları" şeklinde cevap vererek "Bak güzel kardeşim, farketmediysen söyliyim haftasonu geldi! Git gez dolaş biraz sen de hadi bakayım" denilebilir.


İstekleri sıralayıp sıralayıp sonuna "Teşekkürler" yazmak ise "Sıkıyosa yapma bunları da göreyim" anlamındadır, aklınızda bulunsun!

"Sevgiler" yazmak vardır bir de ki "biraz samimiyet kurayım da işlerimi daha rahat hallettiririm ileride" demektir. Diğer yandan "Saygılar" demek "dur biraz şunun gururunu okşayayım da havaya girip işimi halletsin" anlamına gelebilir. Bir de bunun "Sevgiler ve Saygılar" kombinasyonu var ki ne yardan ne serden vazgeçerim gibisinden garanti oynayayım hepsinden biraz ortaya karıştırayım hesabıdır!

Eveet, gördüğünüz gibi bir mailin en anlam yüklü kısmı kapanış cümlesidir! Sakın okumadan geçmeyin, verilmek istenen mesajı kaçırırsınız mazallah!

1 yorum:

  1. Hahaha
    Ben sıklıkla maillerimi "Teşekkürler" diye bitiirim
    Sanırım pasif-agresif bir duruş sergiliyormuşum :))

    YanıtlaSil